Tiramisu
Tiramisu

Het heerlijke Italiaanse toetje, maar dan zonder de vervelende intoleranties! Laat dit heerlijke chocoladetoetje je verrassen!

100 gr cacao bevat 0 gr overtollige fructose.

Hoe bereid je dit?

De druivensuiker in de hete espresso doen en op laten lossen. De rum erbij doen en het geheel laten afkoelen. Slagroom stijf kloppen. Eigeel en druivensuiker vermengen en crèmig kloppen. Aansluitend eerst de mascarpone en dan de slagroom erdoor roeren.

De lange vingers even onder dompelen in de espresso, dan in een vorm leggen. De helft van het mascarponemengsel hierover verdelen. Weer een laag met lange vingers en afsluiten met het mascarponemengsel.

Tiramisu afgesloten ongeveer 4 uur in de koelkast zetten. Kort voor het serveren nog cacao erover strooien.

Smakelijk!

Let op: Glutenvrije koekjes van Schär bevatten gedeeltelijk fructose vanwege de suiker. Als alternatief kun je de speltboterkoekjes (let op, bevatten wel gluten) nemen of een koekje naar eigen keuze uit het assortiment rijstkoekjes van Fructoosje. Deze zijn wel glutenvrij! De fijne korrels gedroogde glucosestroop zou je er dun bovenop kunnen strooien als alternatief voor de suiker.

De heerlijke Italiaanse tiramisu! Benodigdheden: 40 g druivensuiker (van Fructoosje)
75 ml sterke espresso
1 el bruine rum
50 ml slagroom
2 eigeel
125 g mascarpone (evt. lactosevrij, bijv. MinusL)
100 g lange vingers (evt. glutenvrij, bijv. Schär)
of speltboterkoekjes (niet glutenvrij) of een koekje naar keuze uit het assortiment rijstkoekjes (glutenvrij) van Fructoosje
1 el cacao