Chocolade ijs
Chocolade ijs

Waar je normaal voor naar de ijssalon moet, maak je gewoon nu lekker thuis! Maak je eigen chocoladeijs, wij leren je hoe.

Hoe bereid je dit?

De pure chocolade raspen. Melk met eigeel, rijststroop en maïzena in een kleine steelpan met een garde goed door elkaar roeren. Al roerend aan de kook brengen en een keer goed doorkoken.

Neem onmiddellijk van het vuur en roer de geraspte chocolade erdoor totdat alles goed is opgelost. Laat de massa afkoelen, roer wel geregeld door.

Roer als de massa is afgekoeld, de stijf geklopte slagroom erdoor. In siliconen vormpjes gieten en 4 uur in de diepvriezer laten invriezen. Bij het serveren het ijs uit de vormpjes halen (omdraaien) en met cacaopoeder bestuiven. Extra lekker hierbij is de bessenjam van Fructoosje.

Smakelijk!

Heerlijk chocolade ijs Benodigdheden: 50 g pure chocolade Filita (van Fructoosje)
125 ml melk
1 eigeel
50 ml rijststroop (van Fructoosje)
1 mespunt maïzena
75 ml slagroom
1 tl cacaopoeder