Hoe herken ik fructose?

Levensmiddelen met fructose:

Hoe herken ik fructose?
Let duidelijk bij het inkopen op de ingrediënten. Helaas hoort fructose niet tot de 14 allergenen, die concreet als ingrediënt vermeldt dienen te worden Pas als er 2 % van het product uit fructose bestaat, moet dit aangegeven worden. Let daarom op de volgende ingrediënten en vermijdt deze omdat deze erg op fructosehoudende levensmiddelen duiden:

Mensen met fructose intolerantie wordt geadviseerd een speciaal, op fructose intolerantie betrekking hebbend, dieet te volgen. De symptomen, die fructose bevattende voedingsmiddelen bij jou oproepen, zijn zeer onaangenaam en maken het dagelijks leven vaak enorm lastig.

Levensmiddelen zonder fructose
De volgende levensmiddelen zijn van natura uit fructosevrij, zolang deze in ruwe vorm gebruikt worden. Koop deze producten zo onverwerkt mogelijk, dan ga je altijd op zeker. Let er op, dat de levensmiddelen bij de inkoop en bij de verwerking niet met fructosehoudende levensmiddelen in aanraking komen.

Omdat bij de industriële verwerking van de levensmiddelen mogelijkerwijs fructose toe is gevoegd, kunnen enkele van onderstaande levensmiddelen af en toe ook minimaal fructose bevatten - geen zorgen - dit is niet gebruikelijk. Let duidelijk op de lijst van ingrediënten met betrekking tot fructosehoudende toevoegingen.

Van nature uit fructosevrije levensmiddelen: