Quiche van rode biet en brandnetel
Quiche van rode biet en brandnetel

Het klinkt misschien een beetje apart, maar het smaakt heel lekker! Probeer het eens, lekker fructosearm genieten.

100 gr knoflook bevat 12,8 g fructose en 100 gr snijbiet bevat 0,24 g fructose.

Hoe bereid je dit?

De oven op 180°C voorverwarmen. Een grote pan met water en een snufje zout aan de kook brengen. De brandnetels erin doen en 45 seconden blancheren. Het water afgieten, de brandnetel met koud water afspoelen en laten schrikken. Uit laten lekken.

Ondertussen de boter in een pan laten smelten. De quichevorm goed met boter invetten en bedekken met de goed ingevette bladerdeeg. De in stukjes gesneden knoflook hierover verdelen.

In een kom eieren, melk, zout en peper met elkaar vermengen. Het resterende water uit de brandnetel drukken en over het bladerdeeg verdelen. Voorzichtig het eimengsel hierover gieten. De rode bieten in schijfjes snijden en voorzichtig op de eiermassa leggen. Tenslotte garneren met een handvol fetakruimels.

De quiche voorzichtig in de oven zetten en 45 minuten laten bakken. Let er op dat de quiche vast moet zijn in het midden. Als de quiche klaar is deze 15 minuten laten afkoelen en met ruimschoots groene salade en frisse kruiden serveren.

Smakelijk!

Quiche van rode biet en brandnetel Benodigdheden: 6 blaadjes glutenvrij bladerdeeg
Ca. 4-5 el boter
je hebt genoeg boter nodig om de bakvorm, maar ook het bladerdeeg mee in te strijken
1 bosje vers gewassen brandnetel
let op: trek handschoenen aan bij het wassen
1 knoflookteen, in stukjes gesneden
1 gekookte en geschilde rode biet
beste vers kopen en 15 minuten koken in heet water
1 handvol Feta-kruimels
4 grote eieren plus 2 eigelen
Zout en peper
180 ml slagroom (evt. lactosevrij)
250 ml volle melk (evt. lactosevrij)