Hazelnootpasta
Hazelnootpasta

Heerlijk voor op de boterham, maak je eigen hazelnootpasta!

100 gr hazelnoten en 100 gr cacoa bevatten beiden 0 gr overtollige fructose.

Hoe bereid je dit?

De hazelnoten in een hete koekenpan roosteren tot ze beginnen te ruiken. Een beetje laten afkoelen en vervolgens in de keukenmachine zo lang laten malen tot ze helemaal fijn zijn en de olie uit de noten naar buiten komt. Indien de massa op pasta lijkt is het correct. Als je geen keukenmachine hebt kun je ook hazelnootmoes gebruiken (zonder toegevoegde suikers).

De chocolade, boter, rijststroop en cacao in wat water door elkaar roeren en zo lang verhitten tot de chocolade gesmolten is en alle ingrediƫnten goed met elkaar gemengd zijn. De hazelnootmoes erbij doen en goed erdoor roeren. In een schoon glas met schroefdeksel vullen. De pasta is goed gekoeld 3 weken houdbaar.

Smakelijk!

Heerlijke hazelnootpasta voor op brood! Benodigdheden: 100 g hazelnoten
100 g pure chocolade Filita van Fructoosje
40 g boter (resp. melkvrije margarine)
100 g rijststroop van Fructoosje
2 tl cacaopoeder