Havermout en muesli koekjes
Havermout en muesli koekjes

Een aan te raden lekkere snack! Geniet van deze heerlijke koekjes!

100 gr kaneel bevat 22,4 gr overtollige fructose.

Hoe bereid je dit?

De oven op 175°C voorverwarmen, boter en druivensuiker in een schaal doen en op hoge snelheid schuimig kloppen.

In een tweede schaal meel, bakpoeder en kaneel vermengen. Het meelmengsel stapje voor stapje onder de boter roeren. Ten slotte de havermoet, aprikozen of jam en pistachenootjes erbij doen.

Het deeg moet vast zijn en dient even vast te zijn als normaal cakedeeg. Van het deeg kleine balletjes maken en op een blik bedekt met bakpapier verdelen en plat drukken.

Koekjes ca. 12-15 minuten bakken, vervolgens compleet laten afkoelen.

Smakelijk!

Havermout en muesli koekjes Benodigdheden: 110 gr boter (kamertemperatuur)
150 gr druivensuiker
1 groot ei
150 gram meel
voor de helft tarwe en voor de helft rijstmeel
halve tl bakpoeder
1 mespuntje kaneel
100 gr havermout
1 handvol gedroogde, ongeweekte, ongezoete abrikozen
1 handvol licht gezouten, ongeschilde pistachenoten
schillen en grof hakken