Grießschmarrn met duindoornsaus
Grießschmarrn met duindoornsaus

Een heerlijk Duits griesmeel recept! Laat je verwennen door de heerlijke luchtige smaak van deze griesmeel met duindoornsaus.

Hoe bereid je dit?

De hazelnoten in een klein pannetje zonder vet roosteren tot je ze begint te ruiken. Van het vuur nemen en aan de kant zetten.

Breng de melk met de boter aan de kook. Strooi de bloem erbij en roer het geheel op laag vuur een minuut goed door. Rijststroop erdoor roeren, haal van het vuur en laat alles iets afkoelen. Voeg de eidooier en het vanillemengsel toe. Klop het eiwit met het zout zeer stijf en schep het door de afgekoelde massa.

Verhit de (raap)olie in een grote pan en giet het griesmeelmengsel erbij. Temper het vuur en laat het geheel indikken. Draai het als de onderkant bruin is om en scheur in stukken met twee vorken. Draai de stukken in de geroosterde hazelnoten.

Duindoornjam licht verwarmen en erbij serveren.

Smakelijk!

Duitse griesmeel met daarover heerlijke duindoornsaus Benodigdheden: 180 ml melk
25 g boter
40 g griesmeel
30 g rijststroop van Fructoosje
1 ei
1 snufje zout
1 mespunt vanillemerg
1 el (raap)olie
3 el gemalen hazelnoten
4 el duindoornjam van Fructoosje