Chocoladetaartje
Chocoladetaartje

Heb je zin in een lekker chocoladetaartje? En je familieleden ook? Nou, helemaal perfect! Volg dit recept en verras de anderen met dit overheerlijke taartje.

Hoe bereid je dit?

De chocolade in een waterbadje smelten.

Ei, eiwit, olijfolie en rijststroop, zout en kardemom 3 minuten met de mixer door elkaar mixen. Het meel en de gesmolten chocolade erbij doen. In ingevette vuurvaste vormpjes gieten en op 180°C (hetelucht 160°C) 10-12 minuten bakken (de kern blijft zacht). Warm serveren.

Heerlijk om erbij te eten is de jam taybes van Fructoosje. Ook heerlijk met halfzachte slagroom.

Smakelijk!

Chocoladetaartje Benodigdheden (voor vier stuks): 75 g Filita pure chocolade (van Fructoosje)
50 ml fruitige olijfolie
1 ei
1 eiwit
60 g rijststroop (van Fructoosje)
25 g meel
1 snufje zout
1 snufje kardemom
Cacaopoeder om te bestuiven