Cheesecake met bramen
Cheesecake met bramen

Een heerlijke cheesecake maken? Wij laten je zien hoe het moet! Totale bereidingstijd: 2 uur

Hoe bereid je dit?

Springvorm invetten. De noten klein maken. De havermout kort in een pan zonder vet roosteren. De noten erbij doen en kort mee roosteren. Pan van de plaat halen en de boter erdoor roeren. De massa in de vorm doen en stevig aandrukken.

Citroen heet afwassen, schaal goed schoon vegen, het sap uitpersen. Zure room, slagroom en roomkaas met druivensuiker, zout, vanillemerg, rijstmeel, citroenschaal en citroensap glad roeren. Dan de eieren hieronder vermengen. Als het mengsel te dun lijkt een beetje rijstmeel toevoegen maar het moet echter niet te taai worden. Het mengsel over de bodem verdelen van de springvorm.

De cheesecake in een voorverwarmde oven op de onderste richel ca. 45 minuten op 175°C bakken. Let er op dat het midden van de cake ook goed stevig is. In een uitgeschakelde, open oven langzaam tot lauwwarm laten afkoelen. Hierna koud wegzetten.

De cheesecake met verse vruchten, die je kunt verdragen, garneren en serveren. Als alternatief de bevroren bramen inkoken of de cake bestrijken met heerlijke jam van Fructoosje.

Smakelijk!

Cheesecake met bramen Benodigdheden: De bodem:
100 g amandelen
100 g walnoten
100 g glutenvrije havermout
180 g boter (zacht)

De cakemassa:
1 onbehandelde citroen
400 g zure room
als alternatief kun je ook een mengsel van 250g yoghurt en 150g ricotta nemen
600 g roomkaas
Ca. 7-8 el druivensuikerpoeder (van Fructoosje)
let op kan evt meer indien niet zoet genoeg
Mespuntje zout
Merg van 1 vanillestokje
Ca. 8 el rijstmeel
evt iets meer, de deegmassa moet echter niet te dik worden
3 kleine eieren
Boter om in te vetten

De topping:
Verse bramen of een ander verdraagzaam fruit.
Alternatief: 250 gram bevroren bramen met 3 el rijststroop laten inkoken en de saus vervolgens over de cake verdelen. Je kunt ook jam van Fructoosje verwarmen en er als laatste overheen strijken.